Stargate (1994)

18 03 2010

(La prima mea postare aici, am hotărât să încep cu unul dintre filmele mele preferate, ca antrenament dacă vreţi. Promit că o să am şi articole despre filme mai noi 😉 Sugestiile, comentariile şi părerile sunt binevenite.)

Stargate

Premiera: 28 octombrie 1994

Genul: SF | Aventură | Acţiune

PloT: În 1928, la o săpătură arheologică în Egipt este descoperită o structură ciudată, de forma unui inel uriaş din piatră, de origine necunoscută. Câteva decenii mai târziu, Daniel Jackson (James Spader), un arheolog care s-a făcut de râsul comunităţii ştiinţifice din cauza teoriilor sale, este recrutat de către Forţele Aeriene ale S.U.A. să descifreze o misterioasă inscripţie de pe o piatră găsită la săpătura din 1928. Cu puţin noroc, Jackson ajunge să-şi dea seama că presupusele hieroglife sunt de fapt imagini ale unor constelaţii, iar inscripţia reprezintă o adresă în spaţiu.

Cu ajutorul simbolurilor descifrate de Jackson, structura extraterestră (botezată de acesta Poarta Stelară) este, în sfârşit, activată. O echipă condusă de colonelul Jack O’Neil (Kurt Russell) este trimisă prin Poarta Stelară pe o planetă aflată la ani-lumină distanţă pentru a stabili dacă există vreun pericol. Odată ajunsă pe planeta Abydos, echipa descoperă un oraş locuit de oameni, care le arată respectul cuvenit unor zei.

În timp ce pământenii încearcă să comunice cu localnicii şi să găsească indiciul care să le permită să se întoarcă pe Pământ, deasupra piramidei care adăposteşte Poarta Stelară aterizează o uriaşă navă spaţială. Pământenii sunt luaţi prizonieri de către războinici în slujba unei persoane care se prezintă drept Ra, zeul-soare al egiptenilor, iar Jackson este omorât în cursul unei lupte. Ra (care este de fapt un extraterestru care parazitează şi controlează corpul unui băiat) îl aduce din nou la viaţă şi îl informează de intenţia sa de a distruge Poarta Stelară de pe Pământ, folosind o bombă atomică adusă în secret pe Abydos de către O’Neil.

Jackson şi ceilalţi pământeni sunt ajutaţi să scape de câţiva localnici, iar Ra ordonă un atac aerian asupra oraşului, omorând mulţi dintre locuitorii săi. Pământenii, cu ajutorul câtorva băieţi de pe Abydos, reuşesc să pornească o răscoală care îi învinge şi omoară în cele din urmă pe războinicii lui Ra, iar acesta decolează la bordul navei spaţiale, lăsând în urmă bomba pe cale să explodeze. În ultimul minut, O’Neil şi Jackson o teleportează înapoi pe nava lui Ra, distrugând-o şi omorându-l pe falsul zeu.

Odată pericolul îndepărtat, pământenii supravieţuitori reuşesc să activeze Poarta Stelară de pe Abydos; Daniel Jackson rămâne pe Abydos, iar O’Neil şi oamenii săi îşi iau rămas-bun de la el şi se întorc pe Pământ.

Nota de pe IMDb: 6,7/10 (45.136 voturi)

Nota personală: 9/10 (am încercat să fiu obiectiv, dar nu-i pot da mai puţin…)

Trailer:

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: